EleCAD

Technisch Tekenbureau

Hoe gaat het in zijn werk?

Dat is afhankelijk van de opdracht:

1) tekenwerk

Afhankelijk van de complexiteit en/of de kwaliteit van de aangeleverde afdrukken/schetsen wordt het tekenwerk uitgevoerd op regiebasis of voor een vaste prijs. Voorafgaand een vrijblijvend kennismakingsgesprek, eventueel gevolgd door een overdracht van het tekenwerk.

Of U levert het tekenwerk b.v. aan als schets/ontwerp, kopie of handmatig ingetekend op een plattegrond van het betreffende object. Daarnaast, en mede afhankelijk van de omstandigheden/opdracht, vind ik het belangrijk om 1 of 2 dagen op uw bedrijf te werken om zodoende de sfeer en 'bedrijfsstandaard' te ervaren en elkaar te leren kennen.

2) opname op locatie.

Deze werkzaamheden worden meestal uitgevoerd op basis van een all-in uurtarief (uurtarief+reiskosten). Het uurtarief zelf is o.a. afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden, de reisafstand en of dat gebeurd in combinatie met andere opname's(zie diensten).

Indien mogelijk vind er meteen na het kennismakingsgesprek een bezichtiging plaats t.b.v. de werkzaamheden. Dit om alvast een beeld te krijgen van de omvang en bedoeling van een eventuele opdracht. Lukt dat niet meteen, dan is een vervolgafspraak misschien nodig voor het maken/bepalen van een offerte/budget. Wellicht ten overvloede, maar hiervoor worden door EleCAD verder geen kosten in rekening gebracht, tenzij duidelijk vooraf aangegeven en besproken.

Behoudens een projectoverdracht en een enkele keer overleg gaat de uitwisseling van tekenwerk en communicatie vervolgens meestal via e-mail, telefoon, fax of post. Meer dan 90% van mijn tekenwerkzaamheden voert EleCAD uit op regiebasis (uurtje-factuurtje). Daarvoor houd ik weekstaten bij, die door de daartoe aangewezen persoon geaccordeerd moeten worden, waarna deze meegestuurd worden met de maandelijkse facturen.

Opdrachtgevers van EleCAD komen b.v. uit Haarlem, Amsterdam, Schiedam, Nieuwegein, Wijchen, Boxmeer, Arnhem, Geldrop, Denekamp, Hengelo, Doetinchem, Weert, Dronten en Amersfoort en zijn zeer tevreden met dit concept. De overige 10% is aangenomen tekenwerk waarvoor ik een prijs indien. En dan moet u denken aan omzetten of reviseren van b.v. besturingsschema’s(Eplan) en installatieschema's.

Ik weet dat hierdoor misschien mijn inzetbaarheid slinkt, maar: ik werk niet meer op locatie. Het viel niet meer te combineren met andere opdrachtgevers i.v.m. telefonische bereikbaarheid, reistijd, spoed-tekenwerk en afspraken. Want ik vind dat mijn telefoon uit moet als ik bij andere opdrachtgevers werk, en ik moet de mogelijkheid hebben om opdrachten te prioriteren binnen afgesproken opleveringstijden.

EleCAD heeft licenties voor 2 tekenprogramma’s: AutoCAD-LT 2011 en Stabiplan-LT8 met modules Elektro-installatietechniek, CV en leidingen en Lucht. (Eplan en Caddy++ behoren ook tot de mogelijkheden.)

Door deze werkzaamheden, maar ook mijn betrokkenheid, kwaliteitszin en flexibiliteit, ben ik er van overtuigd dat EleCAD technisch tekenbureau uw organisatie goede ondersteuning kan geven bij het verwerken van gegevens.

Ik hoop dat ik u hiermee een indruk heb kunnen geven van mijn werkwijze.

Heeft u vragen? Neem dan a.u.b. contact op!